Тамақтанудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия жұмысы туралы ақпарат » СШ№19 им. Алимбекулы
Жамбыл облысы әкімдігінің білім басқармасы
Меркі ауданының білім бөлімінің
«Cыпатай Әлібекұлы атындағы №19 жалпы орта білім беретін мектебі»
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7 (726) 325-31-45
Есепші бөлімі:
+7 (702) 256-12-90
Нашар көрушілер
нұсқасы
» » » Тамақтанудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия жұмысы туралы ақпарат
28
сентябрь
2021

Тамақтанудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия жұмысы туралы ақпарат

Тамақтанудың сапасына мониторинг жүргізу
жөніндегі комиссия жұмысы туралы ақпарат

Сыпатай Әлібекұлы атындағы №19 жалпы орта білім беретін мектебі оқушыларды бір мезгіл ыстық тамақпен тамақтандыру сапасына комиссия мүшелері асханадағы бір мезгіл тамақтандыруды ұйымдастыру деңгейіне бақылау жүргізді.
Мектепте білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыруға қойылатын талаптар Қазақстан Республикасы Білім және ғылым министрінің міндетін атқарушының 2015 жылғы 31 желтоқсандағы №717 бұйрығымен бекітіліп,
2017 жылғы 22 ақпандағы №76 бұйрығымен өзгерістер енгізілген «Орта білім беру ұйымдарында білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру қағидаларына сай жүргізуде.
Тамақ өнімдерінің сапасына тағам дайындау технологиясына, дайын өнімдердің мектептегі ыстық тамақты ұйымдастыру және тексеру қорытындысы бойынша зерделеу жүргізілді. Сыпатай Әлібекұлы атындағы №19 ЖОББМ тегін және аз қамтылған отбасынан 37 оқушы қамтылған. Жалпы мектеп бойынша
270 оқушы ата-ана есебінен ыстық тамақпен қамтылған. Асхана санитарлық нормаға сай, талапқа сай жабдықталған. «Ас адамның арқауы» атты бұрыш жасалып, талапқа сай безендірілген.
Санитарлық қағидалардың 111 тармағында күн сайын тамақ ішетін залында мектеп басшысысының бекітілген мәзірі ілінген. Онда тағамдардың атауы, күнделікті астың шығымы көрсетілген. Аталған қағидалардың 116 тармағында
С витаминімен витаминдеуді журналға енгізе отырып, С витаминінің тәуліктік нормасы есебінен мектеп жасындағы балалар үшін 70 мг мөлшерінде беру көзделінген.
Асхананың санитарлық жағдайы жалпы тазалығы, ыдыс аяқтың тазалығы, жарамдылығына назар аударып,азық-түлік сақтайтын орындар, қайнату, қуыру цехтары, ыдыс аяқтар жуатын бөлмелер, азықтың сақталумерзімі талапқа сай болды.
Бекітілген ас мәзірі бойынша дайын ас көлемінің тамақ әзірлеуге азықтардың дұрыс сақталуы мен дайын ас шығымы өз деңгейінде екені анықталды.
Тәуліктік сынама алу мен сақталуы уақытылы қамтамасыз етілген. Оқушыларға 2 ауысымда тамақ берілуі кестеге сай жүргізілуде.
Төмендегі уақыт бойынша ас мәзірі берілді.
Уақыттар кестеге сай, сағат:1005, 1035, 1420, 1430.

Осы беттің QR-коды:
QR-код этой страницы:

Прокомментировать
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent
Введите код с картинки:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив