28
февраль
2020
Сыпатай Әлібекұлы атындағы №19 жалпы білім беретін мектебінің оқушылардың ыстық тамақпен қамту жағдайын тексеру.
Сыпатай Әлібекұлы атындағы №19 жалпы білім беретін мектебінің оқушылардың ыстық тамақпен қамту жағдайын тексеру.
Ыстық тамақпен қамтылған оқушыларға бір мезгіл ыстық тамақпен қамту комиссиясының жұмысы туралы.Біз, актіге қол қоюшылар,комиссия төрайымы, мектеп директоры А.Р.Спакулова, ДОТЖО, мектеп әкімшілігі өкілі Г.У.Ендыбаева ,қамқоршылық кеңесінің өкілі Н.Нурбаева, медицина қызметкері А.Ахметова, өндіріс меңгерушісі А.К.Калыбаева 2020 жылдың қаңтар айның 24 күні мектептегі ыстық тамақтың ұйымдастырылуы жағдайын тексерілгендігін растаймыз. Мектепте ыстық тамақтың ұйымдастырушылар жағдайын тексеру барысында комиссия мүшелері асхананың 2015 жылғы желтоқсанындағы №717 бұйрығына сәйкес, оқушыларды тамақтандыру бойынша тамақ өнімдерінің сапасын,тағамның дайындау технологиясын тоңазытқыштың технологиялық тамақтардың жарамдылығына өнімдердің және дайын тағамдардың сақтау мерзімдері мен сапаларының сақталуына, дайын тағамның берілу жағдайын мөлшерінің сәйкестігіне мониторинг жүргізілді. Қаңтар айында жеткізілген тамақ өнімдерінің яғни шикі дайын өнімдердің сапасы комиссия мүшелерімен тексерілді. Білім алушыларды тиімді тамақтыру мен қамтамасыз етуді,тағам әзірлеуде пайдаланатын тамақ өнімдерінің сапасына және қауіпсіздігіне кепілдік беруін қадағаладық. Санитарлық –эпидемиологиялық талаптарға сәйкес буфет өнімдерін тарату үшін жағдайлар жасалғандығы анықталды. Өнім берушіде ас әзірлейтін бөліктің әр қызметкеріне жұмысқа рұқсатымен медициналық кітапшасы бар. Асхананың ас әзірлейтін бөлігінде тағамдарды және аспаздық өнімдерді дайындаудың технологиялық процесін қамтамасыз етеді. Тамақтанудың іс жүзіндегі рационы бекітілген, перспективалы мәзірге сәйкес.Күнделікті ас мәзірі ілінген.Аспаздық тағам өнімдері санитарлық-эпидемиологиялық заңнама талаптарына сәйкес,ерекше жағдайлардағы тағамдарды жеке аспаздың бұйымдарды ауыстыруға жол берілген.Орта білім беру ұйымының басшысы перспективалы мәзірге бекітеді және оны асхана ішінде ата-аналарға қол жетімді жерге орналастырылған.Оқушыларға қаңтар айында 10 күндік тамақтандыруды қамтамасыз ету көзделген.Жалпы қаңтар айында 65 білім аалушыға тегін бір мезгіл ыстық тамақпен қамтылды.Аспазшы күн сайын білім алушының дайын тағамдарынан өнімнің тәуліктік сынамасына алуды жүзеге асырады.
Ыстық тамақпен қамтылған оқушыларға бір мезгіл ыстық тамақпен қамту комиссиясының жұмысы туралы.Біз, актіге қол қоюшылар,комиссия төрайымы, мектеп директоры А.Р.Спакулова, ДОТЖО, мектеп әкімшілігі өкілі Г.У.Ендыбаева ,қамқоршылық кеңесінің өкілі Н.Нурбаева, медицина қызметкері А.Ахметова, өндіріс меңгерушісі А.К.Калыбаева 2020 жылдың қаңтар айның 24 күні мектептегі ыстық тамақтың ұйымдастырылуы жағдайын тексерілгендігін растаймыз. Мектепте ыстық тамақтың ұйымдастырушылар жағдайын тексеру барысында комиссия мүшелері асхананың 2015 жылғы желтоқсанындағы №717 бұйрығына сәйкес, оқушыларды тамақтандыру бойынша тамақ өнімдерінің сапасын,тағамның дайындау технологиясын тоңазытқыштың технологиялық тамақтардың жарамдылығына өнімдердің және дайын тағамдардың сақтау мерзімдері мен сапаларының сақталуына, дайын тағамның берілу жағдайын мөлшерінің сәйкестігіне мониторинг жүргізілді. Қаңтар айында жеткізілген тамақ өнімдерінің яғни шикі дайын өнімдердің сапасы комиссия мүшелерімен тексерілді. Білім алушыларды тиімді тамақтыру мен қамтамасыз етуді,тағам әзірлеуде пайдаланатын тамақ өнімдерінің сапасына және қауіпсіздігіне кепілдік беруін қадағаладық. Санитарлық –эпидемиологиялық талаптарға сәйкес буфет өнімдерін тарату үшін жағдайлар жасалғандығы анықталды. Өнім берушіде ас әзірлейтін бөліктің әр қызметкеріне жұмысқа рұқсатымен медициналық кітапшасы бар. Асхананың ас әзірлейтін бөлігінде тағамдарды және аспаздық өнімдерді дайындаудың технологиялық процесін қамтамасыз етеді. Тамақтанудың іс жүзіндегі рационы бекітілген, перспективалы мәзірге сәйкес.Күнделікті ас мәзірі ілінген.Аспаздық тағам өнімдері санитарлық-эпидемиологиялық заңнама талаптарына сәйкес,ерекше жағдайлардағы тағамдарды жеке аспаздың бұйымдарды ауыстыруға жол берілген.Орта білім беру ұйымының басшысы перспективалы мәзірге бекітеді және оны асхана ішінде ата-аналарға қол жетімді жерге орналастырылған.Оқушыларға қаңтар айында 10 күндік тамақтандыруды қамтамасыз ету көзделген.Жалпы қаңтар айында 65 білім аалушыға тегін бір мезгіл ыстық тамақпен қамтылды.Аспазшы күн сайын білім алушының дайын тағамдарынан өнімнің тәуліктік сынамасына алуды жүзеге асырады.