12
февраль
2019
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия жұмысы туралы ақпарат

Білім алушыларды тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия есебі.
Мектепте білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыруға қойылатын талаптар Қазақстан Республикасы Білім және Ғылым Министрінің міндетін атқарушының 2015жылғы 31желтоқсандағы № 717 бұйрығымен бекітіліп, 2017 жылғы 22 ақпандағы №76 бұйрығымен өзгерістер енгізілген «Орта білім беру ұйымдарында білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру қағидаларына сай жүргізілуде.
Тамақ өнімдерінің сапасына тағам дайындау технологиясына, өнімдердің және дайын тағамдардың сақталу мерзіміне, асхананың талапқа сай жұмыс жүргізілуіне, сонымен қатар мектептегі ыстық тамақты ұйымдастыру және тексеру қорытындысы бойынша зерделеу жүргізілді.
Сыпатай Әлібекұлы атындағы №19 ЖББМ тегін және аз қамтылған отбасынан -23 оқушы қамтылған. Асхана санитарлық нормаға сай, қазіргі заманғы талапқа сай жабдықталған, «Ас адамның арқауы» атты бұрыш жасалып, талапқа сай безендірілген.
Санитарлық қағидалардың 111-тармағында күн сайын тамақ ішетін залда мектеп басшысының бекітілген мәзірі ілінген, онда тағамдардың атауы, күнделікті астың шығымы көрсетілген.Аталған қағидалардың 116-тармағында «С» витаминімен витаминдеуді журналға енгізе отырып, «С» витаминінің тәуліктік нормасы есебінен мектеп жасындағы балалар үшін -70мг мөлшерінде беріледі.
Асхананың санитарлық жағдайы жалпы тазалығы, ыдыс-аяқтың тазалығы, жарамдылығына назар аударып, азық-түлік сақтайтын орындар, қайнату, қуыру цехтары, ыдыс-аяқ жуатын бөлмелер, азық-түліктің сақталуы мен мерзімі талапқа сай болды.
Бекітілген ас мәзірі бойынша дайын ас көлемінің, тамақ әзірлеуге азықтардың дұрыс сақталуы мен дайын ас шығымы өз деңгейінде екені анықталды. Тәуліктік сынаманы алу мен сақталуы қамтамасыз етілген. Оқушыларға II ауысымда тамақ берілуі кестеге және уақытқа сай жүргізіледі.