Тамақтандыру » Страница 66 » СШ№19 им. Алимбекулы
Жамбыл облысы әкімдігінің білім басқармасы
Меркі ауданының білім бөлімінің
«Cыпатай Әлібекұлы атындағы №19 жалпы орта білім беретін мектебі»
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7 (726) 325-31-45
Есепші бөлімі:
+7 (702) 256-12-90
Нашар көрушілер
нұсқасы
Сыпатай Әлібекұлы атындағы №19 ЖОББМ қызметкерлері арасында Сovid-19дың таралуына жол бермеу мақсатында түсіндіру жұмыстары.
06
апрель
2021
Сыпатай Әлібекұлы атындағы №19 ЖОББМ қызметкерлері арасында
Сыпатай Әлібекұлы атындағы №19 ЖОББМ қызметкерлері арасында Сovid-19дың таралуына жол бермеу мақсатында түсіндіру жұмыстары жүргізілді.Қақстан Республикасының Бас мемлекеттік санитариялық дәрігерінің 2021жылғы 14 Қаңтарда 2 қаулысын басшылыққа ала отырып ,оқушылардың тамақтануын ұйымдастыру және асханаға отырғызу осы қаулыға 46-қосымшаға сәйкес талаптарды сақтай отырып қамтамасыз етілді.Асханаға тамақтану залында қол жууға арналған жағдайлар келушілердің қолын өңдеуге арналған тері
Тамактану туралы вебинер
02
апрель
2021
Тамактану туралы вебинер
Сыпатай Әлібекұлы атындағы №19 мектебінде 2021жылдың 31күні наурыз күні аудандық білім бөлімінің ұйымдастырумен аудан мектептерінде тегін және жеңілдетілген тамақтандыруды ұйымдастыру туралы вебинар өткізілді.Вебинар барысында жалпы білім беретін мектептердегі білім алушылар мен тәрбиеленушілердің жекеленген санаттарына тегін және жеңілдетілген тамақттандыруды ұйымдастыру ,асханаға отырғызу туралы ,шектеу іс-шараларын , оның ішінде карантинді енгізу кезеңінде білім беру ұйымдарындағы қоғамдық
"Қағидалар" Ыстық тамақ
24
декабрь
2020
"Қағидалар" Ыстық тамақ
Қазақстан Республикасы Білім және ғылым министрінің 2020 жылғы 24 сәуірдегі № 158 бұйрығына 10-қосымша "Жалпы білім беретін мектептердегі білім алушылар мен тәрбиеленушілердің жекелеген санаттарына тегін және жеңілдетілген тамақтандыруды ұсыну" мемлекеттік қызметті көрсету қағидалары 1-тарау. Жалпы ережелер 1. Осы "Жалпы білім беретін мектептердегі білім алушылар мен тәрбиеленушілердің жекелеген санаттарына тегін және жеңілдетілген тамақтандыруды ұсыну" мемлекеттік қызметті көрсету қағидалары
Дұрыс тамақтану туралы мәлімет
04
ноябрь
2020
Дұрыс тамақтану туралы мәлімет
Мектебімізде 23- қазан айында оқушыларға дұрыс тамақтану туралы хабарлама жасалынды. Медбике Ахметова Асем 4ә-сынып оқушыларына "Дұрыс тамақтану" атты тақырыпта баяндама оқыды. Баяндамаға 16-оқушы қатысты. Баяндамада оқушыларға дұрыс тамақтанудың адам денсаулығы үшін маңызды екендігі айтылып, салауатты тамақтанудың ережелерін есте сақтау керек екендігі айтылып түсіндірілді. Бөлме меңгерушілері сынып бөлмелеріндегі денсаулық бұрышына дұрыс тамақтану туралы жапсырма қағаздарын енгізді. Барлық
Дұрыс тамақтану ережелері..
03
ноябрь
2020
Дұрыс тамақтану ережелері..
1. Өлшемділік ережесі. Адам күніне 3-4 рет ас қабылдауы керек. Әрбір қабылдау барысында астың мөлшері 2 алақанды қосқандағы уыс көлеміне тең болуы тиіс. Сонда қабылдаған ас, асқазанның 3/4 бөлігін ғана толтырады. Асқазандағы астың дұрыс араласуына және ас қорыту сөлімен әрекеттесуі үшін, бұл ережені қатаң түрде сақтау қажет. 2. Астың негізгі мөлшерін қабылдау 12.00-14.00 аралығына сәйкес келуі тиіс. Бұл кезде От элементі мен бауырдың белсенділігі жоғары болады. Сондықтан қуатты, майлы астар
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу
01
октябрь
2020
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиялардың(бракераждық комиссиялар) мониторингті жүзеге асыруы бойынша ұсынымдар 1. Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссияның міндеттері: - ас блогындағы, асханадағы жұмыстың ұйымдастырылуын; - тамақ өнімдерінің сапасын, оларды тасымалдау, жеткізу, түсіру, сақтау шарттарын; - өнімдерді өткізу мерзімдерін; - тамақ дайындау сапасын; - тамақтың балалардың негізгі тағамдық заттарға физиологиялық қажеттіліктеріне сәйкестігін; - ас
Тамақтану сапасын бақылау
01
октябрь
2020
Тамақтану сапасын бақылау
Тамақтану сапасын бақылау жөніндегі ведомствоаралық сараптамалық топтың қызметін ұйымдастыру бойынша ұсынымдар 1. Тамақтану сапасын бақылау жөніндегі ведомствоаралық сараптамалық топ (бұдан әрі – Сараптамалық топ) тамақтану сапасын мониторингтеу жөніндегі комиссиялардың (бракераждық комиссиялардың) қызметінің тиімділігіне жүйелі талдауды жүзеге асырады және балалардың тамақтануын тиімді ұйымдастыру жөнінде шаралар қабылдайды. Сараптамалық топтың міндеттері: - бракераждық комиссиялар қызметінің
Қағидалар
30
сентябрь
2020
Қағидалар
Қазақстан Республикасы Білім және ғылым министрінің 2020 жылғы 24 сәуірдегі № 158 бұйрығына 10-қосымша "Жалпы білім беретін мектептердегі білім алушылар мен тәрбиеленушілердің жекелеген санаттарына тегін және жеңілдетілген тамақтандыруды ұсыну" мемлекеттік қызметті көрсету қағидалары 1-тарау. Жалпы ережелер 1. Осы "Жалпы білім беретін мектептердегі білім алушылар мен тәрбиеленушілердің жекелеген санаттарына тегін және жеңілдетілген тамақтандыруды ұсыну" мемлекеттік қызметті көрсету қағидалары
"Ас-адамның арқауы"
17
сентябрь
2020
"Ас-адамның арқауы"
"Ас- адамның арқауы" деген қазақтың мақалы. Бұл- өте құнды мақал. Өткені денсаулықтың жақсы болуы адамның дұрыс тамақтануына байланысты. Дұрыс тамақтану әсіресе балалар үшін қажет. Дұрыс тамақтану адамның қанын толтырады, күшін арттырады. Ал қаны толық, күші мол адам ыстыққа да, суыққа да шыдамды. Таңертеңгі, түскі, кешкі тамақты күнде бір мезгілде ішу керек. Күніне төрт рет тамақтанса, тіпті жақсы. Жайлы жағдайда тамақ ішу қанағат сезім әкеледі. Әрине, дәмді тамақ ішудің ләззатына тым беріліп,
Денсаулық –зор байлық
17
сентябрь
2020
Денсаулық –зор байлық
Денсаулық –зор байлық Денсаулық –бұл әр адамның ғана емес, бүкіл қоғамның құнсыз күйі. Жақын және қымбатты адамдармен кездескенде және қоштасқанда біз оларға мықты және зор денсаулықты тілейміз, өйткені ол- бақытты және толымды өмірдің кепілі және негізгі шарты. Денсаулық бізге жоспарларымызды орындау, өмірдің негізгі мәселелерді табысты шешу, қиыншылықтарды өту, керек болса, едәуір ауыртпалықты көтеруге көмектеседі. Адамның ақылымен нығайтылып және сол қалпында сакталып отырған, зор