15
октябрь
2024
«Иммунитетті нығайтатын тағамдар: Күзгі-қысқы кезеңге дайындық» тақырыбында тәжірбиелік семинар өткізілді.
15.10.2024ж «Иммунитетті нығайтатын тағамдар: Күзгі-қысқы кезеңге дайындық» тақырыбында тәжірбиелік семинар өткізілді.Мақсаты: Күз бен қыс — суық тию, тұмау секілді аурулардың жиі кездесетін мезгілі, осы уақытта иммунитетті нығайту маңызды екенін иммунитетті қолдау үшін теңдестірілген тағамдану басты рөл атқаратынын, ағзаны қажетті дәрумендер мен минералдармен қамтамасыз ету — денсаулықты сақтау мен аурулардың алдын алудың ең тиімді жолын білу.
Иммунитетті нығайтатын негізгі тағамдар: цитрус жемістері, сарымсақ,имбирь, қызылша, теңіз өнімдері,асқабақ, балық, йогурт, айран т.б
Күзгі-қысқы кезеңге дұрыс дайындалу үшін осындай өнімдерді күнделікті мәзірге қосу өте маңызды. Сонымен қатар, жеткілікті ұйқы, физикалық белсенділік және стресс деңгейін бақылау да иммунитетті нығайтуға ықпал ететін жайлы айтылды. Жауапты: Сейсембиева Гульнур Нурланбековна 8- сынып оқушыларымен.
Иммунитетті нығайтатын негізгі тағамдар: цитрус жемістері, сарымсақ,имбирь, қызылша, теңіз өнімдері,асқабақ, балық, йогурт, айран т.б
Күзгі-қысқы кезеңге дұрыс дайындалу үшін осындай өнімдерді күнделікті мәзірге қосу өте маңызды. Сонымен қатар, жеткілікті ұйқы, физикалық белсенділік және стресс деңгейін бақылау да иммунитетті нығайтуға ықпал ететін жайлы айтылды. Жауапты: Сейсембиева Гульнур Нурланбековна 8- сынып оқушыларымен.
